01 tammikuuta 2013

Taustoja, päämääriä ja lähteitä

Uusi vuosi, uusi blogi. Pidemmittä puheitta, aloittelen uutta roolipeliprojektiani ja sitä tukemaan perustin blogin jossa pyöritellä ideoita, pohtia luettua ja koettua sekä kaikkea harrastusta sivuavaa. Peliharrastukseni kattaa myös liveroolipelit sekä satunnaisesti lauta- ja korttipelit, joten päätin dokumentoida koko pelielämäni yhteen paikkaan.

Sitten sananen kirjoittajasta ja kirjoittajan tavoitteista. Blogin takana on kolmekymppinen nainen, joka kohta 15 harrastusvuoden jälkeen tuumasi että josko päässä pyörivistä ideoista saisi jotain aikaan. Ensimmäinen yritys, Savo - elämää 1700-luvun Suomessa, alkoi vuonna 2006 ja jatkuu edelleen. :D Sen myötä muutamia asioita oppineena ryhdyin uuteen yritykseen: Helsinki Noir - Rikostarinoita 1920-luvulta. Päämäärä ei ole enempää eikä vähempää kuin valmis ja toimiva peli. Samalla toivon voivani kantaa oma korteni kotimaisten roolipelien kekoon. Toisin kuin Savon, HN:n sivun pidän kuitenkin toistaiseksi yksityisenä voidakseni työstää sisältöä tolkullisempaan muotoon. 

Idean juuret ovat rikossarjoissa sekä -kirjallisuudessa sekä Mika Waltarin Palavan nuoruuden sytyttämässä innostuksessa 20-luvun pääkaupunkielämää kohtaan. No, alla havainnollistava kuva pääasiallisista aineksista, yksi blogin päämääristä on seurata minkälainen keitos näistä syntyy! 
PS. Itran kaupungista fiksuimmat voivat vetää jo johtopäätöksen, että tästä tulee nopaton peli. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti